Oura-sormuksen data avautui ammattilaisen unianalyysissä

Kun sain Oura-älysormuksen lainaan, en aluksi tajunnut, kuinka paljon tietoa ja oppia tulisin saamaan kahden viikon kokeilun aikana. Vielä vähemmän osasin arvata, kuinka suuri merkitys oli sillä, että tietoa minulle analysoi ja tulkkasi koulutettu ammattilainen. Olin ensisijaisesti vain innoissani saadessani julkkistenkin sormessa viihtyvän trendikkään sormuksen käyttööni.

Ouran sovelluksessa oli paljon erilaista tietoa unesta, palautumisesta ja aktiivisuudesta. Katselinkin kotona käyriä ja numeroita kiinnostuneesti ja koetin päätellä niistä jotain, mutta todellisuudessa ne avautuivat minulle vasta, kun SportTech Globalin Riikka tulkkasi ne minulle.

”Minulle selvisi, kiitos Riikan unianalyysin, miten paljon ja pitkään yksi tai kaksi huonoa yötä vaikuttavat valmiustasooni ja palautumiseeni.”

Testijaksolla minulla oli sattumoisin yksi itselleni ja elämälleni tyypillinen viikko ja toinen erittäin poikkeava viikko. Ensin harmittelin sitä, etten pystynyt elämään koko testijaksoa normaalisti, mutta jälkikäteen oli hyvä, että sain tarkkaa dataa myös siitä, miten omasta rutiinista poikkeaminen vaikuttaa koko kehoon. Minulle selvisi, kiitos Riikan unianalyysin, miten paljon ja pitkään yksi tai kaksi huonoa yötä vaikuttavat valmiustasooni ja palautumiseeni.

Pienillä muutoksilla parempaa hyvinvointia

Jakson aikana kävi myös ilmi, että olin vaistomaisesti hakeutunut itselleni optimaalisimpaan päivärytmiin. Olen aina ollut sitä mieltä, että olen aamuihminen ja kehoni haluaa mennä aikaisin nukkumaan, ja samaa mieltä oli myös Oura. Mikä yllätti minut, oli se, että nukuinkin paremmin kuin luulin. Se, mitä merkitystä on yön alimman sykkeen kellonajalla, paljastui minulle vasta unianalyysin myötä. Jakson aikana sain myös tehtyä pienillä muutoksilla viilausta parempaan palautumiseen, uneen ja valmiustasoon.

”Kahden viikon kokeilujaksolla sain jo paljon hyödyllistä tietoa ja parannusta olooni ja palautumiseeni.”

Kahden viikon kokeilujaksolla sain jo paljon hyödyllistä tietoa ja parannusta olooni ja palautumiseeni. Voin vain kuvitella, miten paljon pitempiaikainen käyttö vaikuttaisi kokonaishyvinvointiini, kun oppisin Ouran avulla itsestäni lisää. Toisaalta jo kahdessa viikossa saattoi oppia tunnistamaan olostaan jotain suuntaa sille, miten hyvin tai huonosti on palautunut ja miten aktiivista päivää kannattaa viettää – varsinkin kun oloa oli tukemassa sekä Ouran data, että ammattilaisen unianalyysi.

Vieraskynällä raapusti, Laura Tauriainen